MČR dorostenců, dorostenek, juniorů a juniorek v hale

23.02.2016 10:17

Halové mistrovství České republiky dorostenců, dorostenek, juniorů a juniorek konané v Praze se opět neobešlo bez naší účasti. Čtyři členové z našeho klubu hájili třinecké barvy a to s velice kvalitními výkony. Je to poprvé co v takovém množství a v tomhle věku, kdy už je jen krůček do soutěží žen a mužů zvládli kvalifikaci čtyři závodníci.

Všichni naši se kvalifikovali na delších běžeckých tratích 1500m a 3000m. Bohužel Ivana Lubojacká a Lenka Peterková si před mistrovstvímvybrali pro sportovce katastrofický scénář v podobě marodky.
Obě startovaly na trati 3000m, Ivana pak ještě druhý den na patnáctistovce. Na trojce doběhla Ivana na desáté pozici, Lenka na třináctém místě. Druhý den pak ještě Ivana obsadila třináctou příčku na 1500m.
Bylo vidět opravdu těžké trápení po překonané viróze. Bohužel tohle je sport a život.
Gratulujeme děvčatům k odvaze a účasti i přes tak nepříznivou situaci!

Aneta Chlebiková první den mistrovství jen vegetovala a odpočívala. Bylo to na ní druhý den vidět.
V pohodě a skoro s úsměvem doběhla patnáctistovku na páté příčce v osobním rekordu, který zlepšila o 5 vteřin! Mohlo to být ještě lepší, protože si to Anet po celý závod “ štrádovala“ ve druhé a třetí dráze, čímž si tak 30m nadběhla, ale to jsou zkušenosti. Gratulace! Opravdu skvěle načasovaná forma.

Dalším bojovníkem byl René Sasyn, který startoval v sobotu na trati 3000m a v neděli pak na 1500m.
Na trati 3000m skončil René na skvělém čtvrtém místě. Bohužel závod byl rozběhnutý stylem vyčkávání a taktizování. Renému tento styl nesedí. V závěrečném finišování pak nestačil na soupeře, ale i tak je čtvrtá příčka skvělým umístěním.
Druhý den na patnáctistovce naopak ukázal celé hale jak má vypadat MČR. Po taktické poradě jsme zvolili styl, který se zdál být nejlepší, a vyplatilo se. V nejkrásnějším závodě celého mistrovství skončil René na bronzové pozici. Běžel svým stylem a hned od začátku se jelo naplno. René většinu závodu odtáhl a možná ho to stálo i lepší umístění, jenže konečně hala jásala a bylo se na co koukat. Prostě parádní jízda, o čemž svědčí i zlepšení osobního rekordu o 3 vteřiny.
Gratulace k výkonu a pěknému závodu!

Celkově bylo mistrovství hodnoceno jako velice kvalitní. Padlo několik rekordů České republiky a z našeho pohledu je také spokojenost. Jeden bronz a dva osobní rekordy svědčí o tom, že jsme v zimě nelenili.

Foto: 1bezeckyjablunkov.rajce.idnes.cz/Mistrovstvi_CR_dorostu_junioru_0216

Výsledky: online.atletika.cz/vysledky.aspx?idk=24677