MČR v hale dorost a junioři

20.02.2022 18:55

Máme za sebou další Mistrovství České republiky, tento víkend byly na řadě dorostenecké a juniorské kategorie. MČR se konalo v ostravské hale za účasti našich šesti atletů.
Až na jednoho atleta všichni v letošním roce pokročili o kategorii výš, takže se seznamovali s novými soupeři a samozřejmě i s jinými hodnotami výsledků. Hold, skok do vyšší kategorie je vždy i skokem ve výsledcích.
Některým se dařilo výborně, jiným hůře a někteří měli vyloženě smůlu.
Smolařkou byla jistě Terezka Sikorová, která v rozběhu osmistovek nedokončila pro zranění kolene. Naší čtvrtkařce Kateřině Mendrekové zase zcela jistě na rychlosti nepřidal zátěžový test, který absolvovala ve středu tři dny před startem. I tak ale Kateřina zaběhla čtvrtku téměř na svém osobním rekordu 60.85, což je opravdu obdivuhodné.
Známý to dříč Niky Mitrenga se doslova se sebevražednými úmysly pokusil o zázrak, který se prostě nestává.
Spočívá v tom, že do dvou hodin po osmistovce běžíte trojku. Nebudu pomlouvat, protože jsem k tomu svolil.
Niky těsně z rozběhu osmistovky nepostoupil do finále, nicméně z toho byl osobák v hodnotě 1:57.40.
Za hodinu a padesát minut šel s kůží na trh na trati 3000m. Dva kilometry byly v pohodě, ale na posledním byla osmistovka těžce znát. Bylo z toho deváté místo a čas 9:11.18.
Osobní rekordy bourala i Míša Čmielová, která na trojce posunula svůj osobák dokonce o 15 sekund, kdy doběhla na skvělém pátém místě v čase 10:46.14. Hned druhý den bojovala na trati 1500m, kterou zvládla za 5:04.63 na celkovém jedenáctém místě opět v osobním rekordu. Gratulace!
Dále nás reprezentovala na trati 3000m Lucie Vysoká, která trať zaběhla v čase 12:06.15 což stačilo na čtrnácté místo a Szymon Mitrenga, který absolvoval trať 1500m v čase 4:44.70  s umístěním také na čtrnáctém místě.
Všem díky za reprezentaci klubu, bojovnost a výsledky!

Výsledky: online.atletika.cz/vysledky/51237