MČR v krosu a tři medaile - paráda!

21.03.2015 17:19

Bylo,nebylo. Jedno páteční ráno vyrazilo pět plně obsazených vozů směrem k Rumburku. V tomto městě se konalo Mistrovství české republiky v krosu všech kategorií. Ne náhodou se dva týdny před těmito závody všichni připravovali v království Horní Bečva.
Už tam bylo vidět jejich odhodlání porvat se o dobré umístění. Jeli štrekaři, středotraťaři i sprinteři, zkrátka všichni ti, kteří poctivě trénují a zaslouží si poznat kus světa.
Po dlouhé cestě byli unaveni a hladoví, a aby měli ještě větší hlad, prohnala je vrchnost po loukách a místních lesích. Pak už téměř na konci svých sil vzali místo v jednom zapadlém hostinci a pořádně se na tu slávu posilnili. Jedni cpali palačinky, druzí kuřecí se špagetami, jen vrchnost si dopřála pečínku, řízeček a sladový mok. Po probdělé noci na slámě a tvrdých dubových prknech ráno něco málo snědli, oblíkli se a šli bojovat na pole slávy.
A jelikož byli dobře vycvičení, přivezli domů zlatou a dvě stříbrné medaile!!!!
O titul se postarala princezna Kája a štříbro nám vybojovali Renek a Marek Chrascina.
A zazvonil zvonec a pohádky je konec.

Nýní už z pohádky do skutečnosti. Jméno TJ TŽ Třinec v minulosti moc známé v krosu nebylo. Nyní si budou běžce ze severní Moravy všude dobře pamatovat. Tři medaile, šest umístění v desítce je prostě něco úžasného. Zkrátka kde se člověk podíval byl vidět třinecký dres. Nutno dodat, že v některých kategoriích startovalo až 50 běžců. Některé potrápili, virózy, přepálený závod atd. Však cenné zkušenosti ze závodu se nedají nahradit jakýmkoli tréninkem.
Travnatá trať s četnými seběhy a výběhy byla ozdobou závodu, jakož i skvělá organizace. Naši zkrátka zářili a za to jim dík.
Kája Sasynová vybojovala titul Mistra České republiky, Marek Chrascina a René Sasyn jsou pro letošní rok v krosu vícemistry.

V první desítce:
Míša Šimurdová 5, Katka Supiková 6, Markéta Sikorová 9,Tomáš Lichý 6, Marek Czeczotka 5, Adam Gaura 7.


Další startující:

Erika Zahaluková 27, Tereza Martynková 47, Iva Štefková 43, Jakub Konderla 35, Ivana Lubojacká 17, Hana Petreková 25, Aneta Chlebiková 24, Lenka Peterková DNF, Eva Galaczová 13, Kája Mrázková 16.
Díky za opravdu skvělé výsledky, bojovnost a reprezentaci!!

Výsledky:

MČR kros 2015-výsledky.xlsx (46081)

nebo:online.atletika.cz/vysledky.aspx?idk=21312

Foto: 1bezeckyjablunkov.rajce.idnes.cz/21.3._2015_MCR_v_krosu_Rumburk

         dzounas.rajce.idnes.cz/

 

Videa:www.uschovna.cz/zasilka/EHXNZDFS36X5NSUG-D4D/

         www.uschovna.cz/zasilka/EGX5D6GREJ6VT4B8-N99