MČR v přespolním běhu

30.03.2019 00:00

Letošní Mistrovství České republiky v přespolním běhu se konalo v Mladé Boleslavi za účasti našich jedenácti závodníků. Mistrovství bylo určeno pro kategorie žactva a dorostu. V parku Štěpánka trať tvořil kilometrový okruh vedený po louce, tvrdé stezce a bohužel i přes dva betonové mosty. Bohužel proto, že beton nebyl pokryt nijakým materiálem, po kterém by se dalo běžet v tretrách. Takže kdo bral tretry, rubal to i po betonu. Tvrdá lesní stezka také tretrám nesvědčila, proto naše výprava zvolila běžecké boty. Nicméně někteří borci z jiných klubů to v tretrách zkoušeli. Počasí bylo letos nádherné, slunečno kolem 15°C.
Startovní listina u některých kategorií čítala i přes sto běžců, start sedmdesáti byl výjimkou, většinou to bylo kolem stovky.
Nikodem Mitrenga se držel na čele startovního pole a bylo z toho nádherné osmé místo, další naši také skvěle bojovali a umísťovali se převážně v první polovině. Velkým úspěchem je zisk dvou bronzových medailí zásluhou Vojty Turka a Karolíny Sasynové. Dalo by se říct, že takticky běželi úplně stejně. Oba byli většinu závodu v čele a krásně roztáhli celý závod. Oba závody se běžely hodně rychle a oba také v závěru nestačili na dva soupeře před sebou. Je však třeba říct, že komentátoři vychválili tyto dva naše závodníky za skvěle rozběhnutý závod, zkrátka se o nás hodně mluvilo, naši se s tím nemazlili, a šli do toho hned od startu.
Děkujeme za skvělé výkony , reprezentaci a nádherné závody!!

Naši:
Tereza Burová, Kateřina Mendreková, Vojta Turek, Dawid Folwarczny, Markéta Sikorová, Michaela Kluzová, František Szkatula, Nikodem Mitrenga, Karolína Sasynová, Marek Krišica, Andrzej Waclawik.

Výsledky: online.atletika.cz/vysledky/38263

Foto: 1bezeckyjablunkov.rajce.idnes.cz/30.3.2019_MCR_kros

Foto pan Kotas: www.jkottas.com/2019-championship-cross-country-mlada-boleslav/?fbclid=IwAR2D5zuLwGfTHxylZKqFOAeXFI1JfEvSGJqhqzzf61FKxZ7I8mve6e92Iaw