MČR v silničním běhu Praha - Běchovice

30.09.2018 00:00

Hrstka našich běžců se zúčastnila již 122. ročníku tradičního silničního běhu na 10km v Běchovicích. Tento náročný závod si může zaběhnout jakýkoliv hobby běžec, ale už několik let je jeho součástí také Mistrovství republiky, kde samozřejmě startovali všichni naši. Nejlépe si vedl Tomáš Lichý, který doběhl na celkovém 4. místě ve výborném čase 31:20 minut a na medaili ztratil pouze 15 vteřin.  V ženách si doběhla pro 9. místo časem 39:44 minut Eva Galaczová, skvělé!

V juniorské kategorii jsme měli zastoupení jediné a to Jakuba Konderlu. Kuba dle jeho slov podlehl závěrečnému zdrcujícímu kopci a cílem proběhl v čase 37:09 minut na 14. pozici.

Na třetím místě v juniorech doběhl René Sasyn, který zde ještě loni závodil pod třineckými barvami, letos už však oblékl dukelský dres. Závod zvládl v osobním rekordu 32:30 minut.

Nutno zmínit, že je to závod s nejdelší tradicí v Evropě a každým závodem nabývá na vysoké účasti! Ještě pár let zpátky zde byli zváni také zahraniční běžci světové úrovně, od toho však pořadatelé upustili a ponechali závod pro české běžce. Je skvělé, že v závodě tak vysoké úrovně jdou v popředí vidět naše dresy, gratuluji všem!

K.S.

Výsledky zde:online.atletika.cz/vysledky/31966