MČR žactva v hale

05.03.2016 00:00

Víkendové mistrovsví české republiky žactva v hale, které se konalo v Praze ve Stromovce, bylo pro nás velice úspěšným.
Z našeho klubu startovalo celkem pět závodníků, což svědčí o perfektní výkonnosti našich svěřenců. Ono dostat se na MČR není jen tak, je potřeba být v republikových tabulkách do 16 místa a našim pěti borcům se to povedlo.
Jako první z našich startovala děvčata v sobotu odpoledne na trati 1500m.
Ve velice kvalitním závodě naše holky překonaly samy sebe a ukázaly co je to bojovnost. Míša Šimurdová a Terezka Marszalková zlepšily své osobní rekordy neskutečným způsobem. Míša je prvním rokem ve starším žactvu, svůj osobák zlepšila o 11sekund, jen velice těsně ji unikla medaile, kdy první čtyři dívky doběhly téměř v jedné vteřině. Míša si tedy vybrala tu nepopulární bramborovou pozici, ale čas 4:56.23 je naprosto famózní!
Terezka běžela jako frofík, hlídala si soupeřky a pěkně vzestupným tempem jednu po druhé předbíhala. Bylo z toho deváté místo a skvělý osobní rekord 5:14.12. Po ročním tréninku opravdu paráda. Velká gratulace našim děvčatům!!
Erika Zahaluková nás reprezentovala v sobotu ve skoku dalekém. I když vyrovnala svůj osobní rekord 515 cm, bohužel na úzké finále to nestačilo. Skončila tak ne desáté příčce. Hned druhý den si ještě Erika skočila do výšky, kdy výkon 150cm stačil jen na 18 místo. Ale i tak Erika bojovala, gratulace Eriko!
 

Jakub Konderla nás v neděli zastupoval na trati 3000m. Vyrovnaným během a časem 10:10.92 si zajistil osmou příčku. Gratulace Kubo!

Karolína Sasynová nás reprezentovala na osmistovce. V sobotu ji los přidělil druhý rozběh, ve kterém s klidem angličana zvítězila a tím se nominovala do nedělního finále. Nedělní finále osmistovkařek byl infarktový zážitek. Po, né moc povedeném startu a strkanici běžela Kája první dvě kola na poslední pozici.
Ve třetím kole v ní však chytly saze a Kája ukázala v čem je její síla. Excelentně stáhla všechny závodnice a doběhla si pro stříbrnou medaili v čase 2:21.01, kdy podlehla své soupeřce o prsa v závěrečném souboji. Takže stříbro! Gratulace Kájo!!
Další nádhernou podívanou byla štafeta na 4x 300m. Třinec běžel v pořadí Zahaluková, Sasynová, Teofilová a Kiedroňová v prvním rozběhu. Do poslední rovinky jsme vbíhali na prvním místě, bohužel Kiedroňovou zradil sval a naše štafeta celkově skončila na sedmém místě z 24 štafet, což je skvělé.

Třinecká výprava přivezla dvě medaile. O Zlatou se postarala skvělým výkonem 170cm Bára Sajdoková. Gratulace k povedené výpravě a hurá na přípravu na léto.

Výsledky: online.atletika.cz/vysledky.aspx?idk=24686&stats=2

Foto: 1bezeckyjablunkov.rajce.idnes.cz/5.3.2016_MCR_hala_zactvo