ME do 18 let a Kája

06.07.2018 00:00

 

Asi největším snem trenéra a jeho svěřence je účast na mezinárodním mítinku. Snad v každém městě po celém světě fungují atletické oddíly, dosáhnout úspěchu v královně sportu této úrovně je proto obdivuhodný výkon. Pokud jde o Mistrovství Evropy je radost z dosaženého úspěchu o to větší.
S Kájou jsme společně tuto sezónu zvládli na jedničku. Trať 1500m je náročnou disciplínou a v dorosteneckém věku je již potřeba hodně zabrat, aby byly vidět výsledky. Postupně jsme pracovali na zdolání limitu na Mistrovství Evropy což se povedlo. Kája jako jediná z České republiky tento limit splnila a časem 4:31.92.
Vítězství na Mistrovství České republiky bylo po zdolání limitu třešničkou na dortu.
Jak sama Karolína komentovala poslední týden před ME v Győru,cítila se skvěle, perfektní forma, zdraví a psychika na jedničku.
V 11:40 to vše začalo, Kája běžela ve druhém rozběhu. Starovní pole činilo 14 běžkyň.
Pomalejší start Kája po prvním kole zvládla a usadila se na předních pozicích v hloučku závodnic, po celu dobu se držela do třetího místa.
500 metrů před cílem kdy celé pole začíná zrychlovat a vytvářejí se místa pro závěrečný spurt vznikla nepřehledná strkanice, kterou Kája odnesla těžkým pádem. Kája po pádu závod doběhla v čase 4:47.82, nedělní finále bylo již nedosažitelné. Zdrceni neskutečnou smůlou Karolíny jsme hodnotili závod, jak k tomu došlo, v jakém stavu je Kája atd.
Rozhovor po závodě mě uklidnil, přišla naštvaná Karolína a se slovy: „ Já jim to příští rok na Evropě ukážu a vyhraju „! Ihned se mi ulevilo, věděl jsem, že je Kája v pořádku a že pro další Evropu uděláme vše pro to, aby nás tam bylo hodně vidět.
Kájo díky!!

Výsledky: www.european-athletics.org/competitions/european-athletics-youth-championships/2018/athletics/event/girls-1500m/phase=atw015900/index.html?v=20180706105630&intcmp=[#]-schline-result