ME Lisabon a naši odchovanci

12.12.2019 00:48

Po nedávném úspěchu Marka Chrasciny na mezinárodní úrovni se jeho přítelkyně namíchla a na Mistrovství Evropy v přespolním běhu doběhla mezi ženami do 22 let na skvělém šestém místě!
(No musela s tím něco udělat, jinak by si Marek doma vyskakoval).
To by nebyla Anet, aby se neporvala o dobré umístění. Nám v Jablunkově je to jasné, vždyť je tady vychováváme, aby se rvali o každý metr tratě.
Dost už bylo legrace na téma, že bylo vše jasné.
Máme samozřejmě neskutečnou radost, že se našim svěřencům daří, vždycky jim budeme držet palce a myslet na ně při závodech. Mít v jednom závodě na Mistrovství Evropy tři odchovance z našeho klubu je obrovská pocta pro naše malé městečko a náznak, že to tady snad děláme dobře.

Takže, Renku, Aneto, Marku díky!! A jen tak dál!!

Více o účasti a závodech něco od Standy Sajdoka a pod článkem ještě odkaz na pěkný článek v Atletice.cz

Portugalský Lisabon hostil 26. Mistrovství Evropy v krosu mezi vybranými závodníky reprezentovali i třinečtí Aneta Chlebiková, Marek Chrascina a odchovanec René Sasyn. Nejlépe se předvedla Aneta Chlebiková, která, ač nepatřila mezi favoritky neztratila naději a postupem trati získávala stále lepší umístění. Nakonec z toho bylo skvělé 6. místo. Marek Chrascina skončil v poli 23. což taktéž skvělý výsledek a jen charakterizuje jeho formu. Rendy Sasyn si vyzkoušel trať juniorů a s 53. místem byl nejlepší s Čechů. Své síly mohl poměřit se slavným vítězem Jakobem Ingebrigtsenem. 

Nejlepší z české výpravy Aneta Chlebiková hodnotila své vystoupení takto:

Ráno před startem jsem se vůbec necítila dobře, jako by mi chybělo takové to předzávodní nalazení. 
Trať byla náročná se střídavými výběhy a seběhy, kde nebylo čas na odpočinek. Možná právě tato členitost nehrála do karet mnoha soupeřkám, naopak mě sedla hodně. V průběhu závodu jsem nepociťovala žádnou krizi a dokázala jsem pořád stupňovat tempo. Takový průběh jsem ještě nikdy nezažila. Jakoby se poprvé forma dostavila v tu pravou chvíli.

Možná mě teď trochu mrzí ten 10ti sekundový odstup od medaile, což na takové těžké trati je poměrně málo a hraje zde roli více faktorů. Kdybych začala dříve stupňovat tempo, mohlo by mi v závěru úplně dojít a možná taky ne.

 Každopádně si myslím, že po loňské zkušenosti jsem si dobře rozvrhla síly a nemůžu být s výsledkem nespokojená, ale vždycky to může být ještě lepší. (Loni jsem byla 49.)

Anetě i trenérovi Vladimíru Černému celý oddíl gratuluje a je hrdý na tak skvělou závodnici!

Zde článek z Atletiky.cz: www.atletika.cz/aktuality/chlebikova-na-kopcich-v-treninku-trpim/?fbclid=IwAR0v8Lr8pe3pmwi0JJsZGGtYxgr-J2h3oPyN2xKyLl7A9hBPICSRg1k3fRE