Městský běh Karvinou

12.07.2014 00:00

Je jen málo letních běhů na které se člověk těší, když jsou zrovna tréninkové prázdniny. Aspoň my si teď v klubu první dva týdny prázdnin od všeho odfrkli. Ovšem chybět v Karviné je velká škoda. Běh přes náměstí a park Boženy Němcové ve čtyřech okruzích, které dohromady měří deset kilometrů je opravdu oblíbeným závodem. Počasí bylo na letní období také k běžcům milostivé. Nějakých 23°C,  lehké dusno a polojasno.
Všichni pěkně vysmátí jak už to na závodech bývá a plní nových zážitků z volna jsme si pokecali a šli na to.
Nějvětší mazec byl Libor Kubienka. Ten si přijede do Karviné z Hrádku na kole a ještě nám všem uteče, co ten chlap jí nemám ponětí. Prostě si to švihal za nějakých 40:14 po čtyřiceti kilometrech na kole.“Na triatlon s ním“.

Děti závodily na tratích  200m, 400m a 800m. Vlastně všichni co tam byli se umístili. Bohužel dětské výsledky jsem nikde nesehnal, takže jen umístění bez časů.
Vašek Szkatula doběhl na místě třetím, Franta Szkatula na trati 400m první a protože se mu to zdálo málo, přidal si ještě běh se staršími dětmi 800m kde obsadil pěkné čtvrté místo.  Natálka Ernstová vybojovala bronzovou medaili a naše nejmladší zastánkyně  její sestřička Nikol se umístila na místě sedmém. Na osmisetmetrové trati si s velkým náskokem a úsměvem pro zlatou medaili doběhla Kája Sasynová.

 Ivana Lubojacká( 6) a René Sasyn (39) si v rámci letní přípravy střihli desetikilometrovou trať s dospělými. René dokonce startoval poprvé na 10Km a nutno říct, že v jeho věku velice solidně.

Dospěláci:
Andrzej Zogata 14, Libor Kubienka 9, Kamil Sasyn 33, Kamil Lubojacki 20, Mariusz Supik 27, Jana Sasynová 17.

Výsledky:2014-karvina.pdf (112707)

Foto:1bezeckyjablunkov.rajce.idnes.cz/12.7.2014_Beh_Karvinou