MČR na dráze Kladno - CH+CH

28.07.2018 00:00

Jelikož mi bylo blbé psát článek o sobě, nechala jsem to tentokrát na trenérovi, ale samozřejmě musíme zmínit i další účastníky tohoto šampionátu a toho jsem se pro změnu ujala já.

Hned z rána v sobotu nastoupila na 5000m naše Aneta Chlebiková. Anet patří mezi špičku českých vytrvalkyň a proto měla šanci bojovat o medaile. Byl to závod s velice kvalitním obsazením tudíž se běželo svižně. Anet část závodu držela krok s vedoucími závodnicemi, ale přes obrovské teplo jejich tempo bohužel nevydržela. Nakonec z toho vyšlo 5. místo časem 17:24,41 min. Osobní rekord to sice nebyl, ale i přes tyto špatné podmínky je to skvělý výkon.

 

Druhý den opět dopoledne nastoupil do boje Marek Chrascina, který tentokrát zvolil trať 3000m překážek i přes to, že tento výborný závodník letos září na pětce nebo třeba i patnáctistovce. Stejně jako Aneta šel Marek na start s jedním z nejlepších výkonů. Závod dle jeho slov neprobíhal úplně ideálně, jelikož cítil, že má šanci na medaili. Po dvou kilometrech mu trojice soupeřů poutekla. Ztrátu pak ale svým výborným finišem dohnal a nakonec zaostal za bronzem jen o tři vteřiny! Časem 9:13,47 min. si tak zajistil osobní rekord a „bramborovou“ medaili.

 

Třineckou výpravu pak doplnil ještě František Buba, který vybojoval 11. místo v trojskoku. 

                                                                                                       

 Na 5000m startoval také třinecký odchovanec René Sasyn, který bohužel závod nedokočil.

 

Ještě jednou všem gratuluju k výborným výkonům a musím podoktnout, že si tato skromná výprava závody velice užila. Ale teď už vzhůru do práce ať máme co předvést na Mistrovství republiky do 22 let!

K.S.

Výsledky: online.atletika.cz/vysledky/31957