MMaS dorost+junioři+dospělí

02.02.2019 00:00

Sestava šesti běžců se vydala na Mistrovství Moravy a Slezska urvat cenné kovy. Velmi hezkými výkony napodobili mladší soukmenovce z předešlého dne. Padlo pár osobních rekordů, ale také sezónních maxim. Pojďme se tedy podívat, jak to vypadalo. Na 3000m jsme měli jak ženské, tak mužské zastoupení. Ivana Lubojacká se postavila na start po dlouhé nemoci a nevedla si vůbec špatně. Cílem prolétla v čase 12:04.62 minut a zajistila si tak druhé místo ve své kategorii. Skvělý výkon podal na mužské trojce Marek Chrascina. Svůj první start sezóny ozdobil třetím místem v čase 8:44.11 minut. Gratuluji!

Dalším závodem v pořadí byla osmistovka. Zde jsem nastoupila na start já společně s Luckou Vysokou. Úkolem bylo zaběhnout kvalitní čas a otestování rychlosti před nadcházejícím Mistrovství republiky. Lucka nastoupila do druhého běhu dorostenek, kde si zaběhla osobní rekord 2:46.35 minut, skvělé! Já jsem si doběhla pro první místo a halovým osobákem 2:14.10 minut si udělala velkou radost!

Na konci programu jsme mohli vidět opět výborné výkony na patnáctistovce. Terka Marszalková vyhrála svůj rozběh a celkově se umístila na bramborové pozici mezi juniorkami. Čas 4:57.84 minut pro ni znamenal vylepšený osobní rekord! Časy byly hodně vyrovnané a na medaili Terce stačil opravdu kousíček, příště se to už určitě povede! Dalším zástupcem na této krásné trati byl Kuba Konderla. Hranice 4:20 minut zůstala pro tohoto závodníka bohužel opět nepokořena. I přesto Kuba nemusí být s tímto výkonem nespokojený. Sedmé místo a čas 4:20.92 minut je pořád velice kvalitní výsledek!

Všem moc gratuluji a přeji spoustu sil do zbývajících tréninků v přípravě na MČR!

K.S.

Výsledky zde: online.atletika.cz/vysledky/36600