Návrat z Břeclavi s titulem!

24.09.2017 00:00

Letošní Mistrovství České republiky žactva se konalo v Břeclavi, za mizerného počasí. První den mistrovství vyšplhala teplota maximálně na 13°C, a doslova vše plavalo v dešti. Druhý den už nepršelo a mírně se i oteplilo. Z našeho klubu splnily limity na MČR čtyři děvčata, z toho tři běžkyně, které startovaly v běhu na 1500m. Erika Zahaluková již tradičně zastupovala naše barvy v dálce.
Nebudeme dále napínat. Kája Sasynová, je mistrem České republiky v běhu na 1500m pro rok 2017!!
Konečně to vyšlo a věčně druhá Kája na MČR si splnila sen. Zlato Kája z MČR v krosu již vlastní, ale dráha byla jako zakletá, stále stříbrná. Takže tato milá, pracovitá dívenka je dalším triumfem našeho klubu ve vrcholové atletice.
Kája běžela závod stylem start-cíl, vítězství si pohlídala a časem 4:43.89 se stala mistryní. Velké gratulace!!
Dále se na 1500m nominovaly Míša Šimurdová a Katka Supiková. Obě splnily letošní limity a jely bojovat o umístění.
Míša si časem 5:00.57 zajistila osmé místo, Kateřina časem 5:22.16 doběhla na místě šestnáctém. Během patnáctistovky lilo jako z konve, takže děvčata to neměla vůbec lehké, bylo vidět, že si pěkně hrábly až na dno.
V dálce nás zastupovala Erika Zahaluková, která výkonem 502cm zůstala jen těsně za finále a vybojovala jedenáctou příčku. Pak si ještě děvčata střihla třístovkovou štafetu kde časem 3:02.65 obsadila také jedenáctou příčku. Bilance skvělá! Z malého klubu tři dívky na finále patnáctistovky a ještě titul je prostě nádhera! Díky děvčata za parádní výkony a účast!! Třešničku na dortu pak druhý den přidala bronzovou medailí třinecká Hanka Bruková v kladivu.
O víkendu nás Kája jede zastupovat s reprezentací České republiky na mezistátní utkání do Chorvatska. Držíme palce!!


Výsledky: online.atletika.cz/vysledky/27988/0/2

Foto: 1bezeckyjablunkov.rajce.idnes.cz/MCR_zactva_23.-24.9._2017_Breclav