OPD ve Vítkovicích - totální mazec!

09.06.2015 00:00

Na městském stadiónu v Ostravě Vítkovicích se konalo třetí kolo Oblastního přeboru staršího žactva. Snad proto, že se po téhle dráze ještě před necelým měsícem proháněl Bolt, nebo proto, že v tak nádherném atletickém stánku šlo vše lépe, naši předváděli něco neuvěřitelného.
Barvitě přirovnáno, na výkony našich svěřenců jsem koukal s otevřenou hubou. Naprosto všichni bodovali, nejen to, ale také si všichni udělali osobní rekordy.
V jednom případě jsem se šel zeptat na časomíru kolik, že to ta děvčata běžela, v domnění, že jsem špatně zapnul stopky. Ano byl to, když Míša Šimurdová (zatím mladší žákyně) s Markétou Sikorovou profesorským způsobem zvítězily v běhu na 1500m a pro tým z jedné disciplíly vybojovaly 20 bodů!
A teď ty časy: Míša 5:07.01, Marki 5:09.62 no paráda.
Ale popořadě.
Vše začala Erika Zahaluková, která poprvé startovala na 100m.př. Předvedla kvalitní výkon kdy zvítězila v druhém rozběhu a celkově obsadila páté místo. Měla obrovskou smůlu, protože oproti prvnímu rozběhu foukal silný protivítr, jinak by to bylo ještě veselejší. Pak ještě Erika vybojovala na třístovce páté místo. Oba běhy v osobním rekordu!.
Kája Sasynová 2, Terka Marszalková 6 a Terka Martynková 9 se postavily na osmistovku. Opět kvalitní závod a všechny tři osobní rekordy. Děvčata dala na 800m 16 bodů - paráda.
Sára Halová s Ivou Štefkovou šly odvážně do 200m.př. Napoprvé parádní výkony, poklona před náročnou disciplínou a odvahou.
René Sasyn v novém osobním rekordu a v novém rekordu v třineckých tabulkách zvítězil stylem start – cíl na trati 1500m v čase 4:13.97 a jedenáct bodů bylo doma. Jakub Konderla přidal za šesté místo dalších 5 bodů a bylo tu opět z jedné disciplíny 16 bodů! Gratulace!
Někteří se postavili i na vrhy, tam se teprve učíme, ale i tak Sára na kouli přidala bodík za 10 místo a v oštěpu Iva Štefková zůstala jen těsně za bodovaným místem.
Pak se všichni naši postavili na štafety 4x 60m, a všichni bodovali!
Celkem naši svěřenci přispěli do společného koláče 82 body!!!
Celkově tedy družstvo hochů skončilo se ziskem 162,5 bodů na druhém místě a družstvo děvčat se ziskem 139,5 bodů na místě třetím.
Opravdu famózní výkony, skvěle načasovaná forma na vrchol sezóny a parádní závody.

Díky všem!!

Výsledky: online.atletika.cz/vysledky.aspx?idk=23518&stats=5

Foto: 1bezeckyjablunkov.rajce.idnes.cz/9.6.2015_OPD_Vitkovice