Ostrý je fakt ostrý

14.09.2014 00:00

Jak závidím těm horským běžcům, kteří mi nadělí deset minut v cíli a na vrcholu jsou ještě vysmátí. Už jsem přišel na to proč se smějí po závodě, je to proto, že v tréninku dřou jak koně. Staré známe přísloví je tady: "Těžko na cvičišti, lehko na bojišti."
Každopádně ty létající gazely po kopcích to určitě nemají zadarmo. Ano je to určitě poctivým přístupem k tréninku a radostí z pohybu.

Nyní k závodu:
Běh na Ostrý patří ke krátkým, ale svým převýšením 420m na 3400m délky trati k tvrdým závodům.
Určitě mělo pršet a všechno mělo být na....
K našemu údivu byly opět skvělé běžecké podmínky. Teplota kolem 19°C, bez deště a skvělá parta vrchařů, akorát to v lese trochu klouzalo.
Na start se postavili kromě dospělých i děti a mládež. Ti berou tyto horské běhy jako odpočinek od dráhy a skvělou příležitost se dostatečně vyblbnout.
V závodě zvítězil náš kamarád Tomáš Lichý, který zároveň pokořil traťový rekord.
V juniorech se o první a druhé místo podělili Marek Chrascina s Markem Czeczotkou, v žákyních zlato shrábla "čarodějnice" jménem Míša Šimurdová( stálo mě to kofolu, protože mě předběhla). Třetí příčku obsadila Iva Štefková a za ní si premiéru střihla Terka Martynková. U přípravky nás zastupoval Franta Szkatula, který vybojoval místo druhé.
U dospělých nám bodovaly ženy. Miluška Bieleszová zlato, Helenka Czeczotková zlato, Renáta Szpyrcová stříbro, Renáta Šimurdová bronz, Markéta Fiedorová čtvrtá. Jak to ty ženské dělají?? "Nechám se přeoperovat."

V mužských kategoriích jsme stupně vítězů neobsadili, takže pouze účast:
Vašek Rylko, Kamil Lubojacki, Tomáš Ernst, Pepa Bielesz, Dan Delina.

Výsledky: www.chataostry.cz/

Foto: 1bezeckyjablunkov.rajce.idnes.cz/14.9.2014_Ostry