Pálkovice v horku, ale dobře.

28.08.2015 00:00

Dalším během do seriálu běžeckých cen Frýdecko-Místecka byl již tradiční Pálkovický závod. Dospělí si dávají do těla na poměrně náročné a dlouhé trati Pálkovice-Kubánkov-Pálkovice, přičemž Kubánkov je vrchol zdejšího kopce. Takže výběh a seběch, to celé na sedmnácti kilometrech. Povrch asfalt, šotolina, pole. V letošním ročníku všechny potrápila vysoká teplota 31°C, ale ta nebyla ani tak příčinou o něco horších časů jako v loni. Největším nepřítelem bylo dusno, ano běželo se jako v koupelně. Doplatil na to Kamil Sasyn, ale nakonec vše dobře dopadlo.
Nevadí i tak jsme si my dospělí závod užili.
Dospěláci startovali v tomto složení: Kamil Sasyn DNF, Kamil Lubojacki 9, Tomáš Ernst 8, Libor Peterek 7.
" Pěkně jsme si ty špyrki vypotili."

Závod dětí probíhal kolem zdejší tělocvičny. Běhalo se po okruzích podle věku. Naše mládež získala celkem čtyři zlaté medaile, a to René Sasyn, Kája Sasynová, Nikolka Ernstová a Vojta Kulich. Jednu stříbrnou nám vybojovala Katka Supiková, dvě bronzové dodali Marek Sikora a Erika Zahaluková.
Všichni pěkně bojovali a snažili se.

Další mládež:
Sikorová Markéta 4, Šimurdová Míša 4, Sikorová Markéta 5, Kulichová Klaudie 10, Przepiorová Klára 9, Kukučková Lucie 18, Szkatula František 5, Samiec Ondřej 10, Mitrenga Nikodem 11, Mitrenga Szymon 6, Szkatula Václav 13, Mitrenga Samuel 5.

Výsledky: Memoriál A.Řezníčka Palkovice 2015.xls (73728)

Foto:stseibert.rajce.idnes.cz/AtletikaFM,_Memorial_A.Reznicka_Palkovice_28.8.2015