Poslední kolo I. a II. ligy mužů a žen

22.08.2020 00:00

 Uplynulý víkend byl ve znamení posledních kol I. a II. ligy mužů a žen. Počasí nás trochu potrápilo, zejména v sobotu bylo vedro opravdu nesnesitelné. Klobouk dolů všem závodníkům za to, jak to zvládli. V sobotu si udělaly výlet do Břeclavi naše holky, neděle patřila chlapům na domácím území v Třinci. Bohužel se náš ženský, prvoligový tým v letošním roce nemůže chlubit nijak zvlášť silnou sestavou. Oproti loňskému roku se obsazení týmu výrazně omladilo a taky trochu zúžilo. Věkový průměr třineckých závodnic je 17 let, což je obvyklý věk dorostenek, do opravdu ,,ženského“ družstva musíme ještě dospět :D. Nic ale nemění na tom, že všechny slečny podávaly výborné výkony a bojovaly, co se dalo. V tomto kole to i tak stačilo na krásné páté místo s celkovým ziskem 97 bodů! Podstatně lépe si vedli muži v Třinci, když vyhráli s obrovským náskokem před favorizovanými Vítkovicemi! Na klucích šel vidět neuvěřitelný týmový duch a motivace předvést co nejlepší výsledek na domácí půdě. Moc gratulujeme k výbornému úspěchu. Doufejme, že to i příští rok bude stačit na postup zpět do I. ligy!

 Jak se vedlo našim závodníkům?

 V ženské I. lize jsem největšího bodového zisku dosáhla já, díky vítězství na 3000m (9:56,80min.). Cenné dva bodíky se povedly urvat Klaudii Kulichové v hodu oštěpem (31,85m) a osobní rekord v hodu kladivem (20,74m). Neztratily se ani sestry Ćmielové! Johanka si vylepšila osobní maximum v hodu oštěpem (26,36m) a v dálce měřil nejdelší pokus 4,39m. Těsně v patách ji byla mladičká Barča, která skončila jen o příčku za ní a vylepšila si osobák na 4,22m. Velkou pochvalu si zaslouží osmistovkařka Natálka Ernstová, která sice tentokrát nebodovala, ale v obrovské konkurenci to stačilo alespoň na vylepšení osobního maxima (2:22,05min.). Na start trojky se postavila také Lucka Vysoká, která bohužel ze zdravotních důvodů závod nedokončila.

 Muži, vlastně ještě takoví ,,malí“ muži, zastupovali náš klub jenom dva. Premiérový start na 3000m překážek si střihl junior Marek Krišica (11:03,83min.). Lehké to podle jeho slov nebylo, ale přispěl týmu skvělým bodovým ziskem šesti bodů, což za to trápení určitě stálo! Mile překvapen musel být ze svého výsledku Nikodem Mitrenga, který si výrazně vylepšil svůj osobní rekord na 1500m (4:11,79min.). Sedmé místo zároveň stačilo na hezké čtyři body pro tým. Moc gratulujeme!

To by bylo za tento víkend vše. Gratuluji všem k hezkým výsledkům, škoda jen, že ta účast nebyla větší. Brzy se objevíme na dalších dráhových závodech, tak nám držte palce! Atletice a běhu zvlášť, zdar!

K.S.

Výsledky žen:online.atletika.cz/vysledky/44632

Výsledky mužů:online.atletika.cz/vysledky/44646