Povedené MČR v krosu

24.11.2018 00:00

V sobotu se konalo Mistrovství České republiky v přespolním běhu v malé vesničce Alfrédov nedaleko Plzně. Počasí vyšlo přímo ideální, ani teplo, ani zima, sluníčko sem tam zasvítilo a všichni byli spokojení. Jak už víme, mládež měla své MČR na jaře, tudíž zde své síly poměřovali pouze muži, ženy, junioři a juniorky. Jednalo se zároveň o kvalifikaci na Mistrovství Evropy v Nizozemském Tilburgu, kterého se může zúčastnit vždy jen vítěz jednotlivé kategorie. Novinkou v programu byl vložený závod pro štafety na 4x1km. Každý kraj si sestavil štafetu ze čtyř mladších žáků, starších žáků a dorostenců (vždy dvě dívky a dva chlapci). A i zde jsme měli zastoupení! Vojta Turek byl vybrán do družstva mladšího žactva a já mezi dorostence. Všechny tři štafety Moravskoslezského kraje si vedly skvěle. Mladší žactvo skončilo na krásném pátém místě a žáci i dorostenci zaslouženě vybojovali zlato!

 Ale teď už k hlavnímu programu. V závodě žen se na osmi kilometrové trati představila Aneta Chlebiková. V obrovské konkurenci a opravdu náročném závodě ukázala své kvality a doběhla si pro bronzovou medaili!! Anet se již nějakou dobu připravuje pod panem trenérem Černým a jde vidět, že jí ostravské prostředí opravdu svědčí. Moc gratulujeme a přejeme spoustu sil do další práce! 

V závodě mužů na deset kilometrů jsme měli pouze Marka Chrascinu, který si nevedl vůbec špatně. Ve výborném času 32:36 minut doběhl na 10. místě. Marek může být s tímto výsledkem více než spokojen a my mu pochopitelně gratulujeme, jen tak dál!

Třinecký odchovanec a nynější dukelský závodník René Sasyn ovládl juniorskou kategorii a nominoval se tak na Mistrovství Evropy! René je příkladem toho, že tvrdá práce a hlavně trpělivost přináší ovoce a z toho je třeba si vzít příklad. Obrovská gratulace!

Na závěr chci dodat, že výborná atmosféra během závodů udělala své a tímto patří velké dík i pořadatelům! Sezóna 2018 se nám pomalu, ale jistě krátí a ta halová se blíží. Takže je na čase makat, makat a zase makat!

K.S.

Výsledky zde:online.atletika.cz/vysledky/31968