Předvánoční běh 2018

08.12.2018 00:00

Tečku za celoročním úsilím dosáhnout co nejlepších výsledků ve frýdeckomísteckém běžeckém poháru udělali poctiví závodníci na Předvánočním běhu. Za krásného slunečného počasí, které by se hodilo spíš na závody v září než v prosinci, se běžci sešli opět v hojném počtu.Trať zůstala jako každý rok stejná. Děti soupeřily o poslední bodíky a medailová umístění na asfaltovém okruhu dlouhém 550 metrů. V hlavním závodě ženy běžely tři kilometry a muži se museli poprat s osmikilometrovou tratí. Naši závodníci si vedli jako vždy výborně. I přes to, že momentálně podstupují náročnou zimní přípravu, soupeře předbíhali levou zadní. Mezi nejmladšími chlapci vybojoval stříbrnou medaili Samuel Mitrenga. O něco starší kolega Vojta Kulich nikoho nenechal na pochybách o svých kvalitách a s přehledem zvítězil. Na dvojnásobné trati si nejlépe vedl Vojta Turek a opět ukázal všem svým soupeřům záda. Dívkám se vedlo taktéž skvěle a v tom nás utvrdila především Míša Kluzová svým hezkým druhým místem mezi mladšími žákyněmi. Na nejdelší mládežnické trati ve velice kvalitním závodě vybojoval další stříbro Nikodém Mitrenga. Ale ne jenom mládež nás potěšila hezkými výsledky. Mezi ženami Jana Sasynová doběhla na druhé příčce a v mužské kategorii byl třetí Tomáš Ernst a také Kamil Sasyn – oba v rozdílné kategorii. Celkově hlavní kategorii ovládli frýdečtí borci Kateřina Krtková a Daniel Raška.

VÝSLEDKY:

Samuel Mitrenga  2.místo – Václav Szkatula  14. místo – Nikol Ernstová  12. místo – Lenka Trombiková  4. místo – Vojta Kulich  1. místo – Ondra Samiec  5. místo – David Folwarczny  4. místo – Vojta Turek  1. místo – Natálie Ernstová 4. místo – Míša Kluzová  2. místo – Franta Szkatula  4. místo – Nikodém Mitrenga  2. místo – Klaudie Kulichová  6. místo – Jana Sasynová  2. místo – Kamil Sasyn  3. místo – Tomáš Ernst  3. místo

Frýdeckomístecký běžecký pohár je tedy u konce a my se už v lednu na konečném vyhlášení dozvíme, jak si naši běžci vedli. Do konce roku mládež čeká už jen pár závodů v hale a za chvíli se můžeme těšit na novou sezónu! Gratuluji všem ke krásným výsledkům!

K.S.

 

 

Výsledky zde:Předvánoční běh 2018 výsledky.xls (56832) 

Fotografie zde:atletikafm.rajce.idnes.cz/Predvanocni_beh_2018/