Salomon Slezský maraton 2016

20.08.2016 00:00

20.8. 2016 se konal již 5. ročník Salomon slezský maraton a opět s naší účastí - Miluška, Pepa, Danek a Vašek. Dlouho avízovaná změna v délce trati nám moc nálady nepřidala a popravdě se nikomu moc nechtělo. Pan Weber nám již známou trať prodloužil téměř o tři kilometry, tedy na regulérní maratonskou délku 42,5 km s převýšením něco přes 2000 metrů.

Navíc Vaška začalo před závodem trápit koleno a Pepa měl tvrdý pád na předchozích závodech v Polsku, takže šel do závodu rovněž pochroumaný. Přesto jsme se odhodlaně postavili na start s předsevzetím užít si závod za pěkného počasí v našem domácím prostředí, po naších známých kopcích…

Nakonec vše dopadlo nad očekávání dobře. Nejlépe si vedl Danek Delina, který se celkově umístil na osmém místě s časem 4:18:23 a v kategorii obsadil sedmé místo. Rovněž Pepa Bielesz přes další nepříjemnost s kolenem v průběhu závodu doběhl skvěle. Celkově obsadil dvacáté páté místo s časem 4:43:21 a kategorii se umístil na pátém místě, jen dvě minuty mu chyběly „na bednu“. Vašek Rylko rovněž prokázal skvělou formu a doběhl jen dvě sekundy za Pepou, tedy na dvacátém šestém místě s časem 4:43:23 a ve své kategorii se umístil na dvacátém místě. Miluška Bieleszová si oproti loňsku trochu pohoršila a doběhla šestá v kategorii v čase 06:02:50. Taky dobré J.

Co dodat závěrem? Náročný, ale pěkný závod, skvělé výsledky, tak příští rok opět hurá na SSM. Ještě poděkování trenérovi Peťovi, Radimovi a Reni Staszowskéza podporu na trati a kofolové občerstvení…Dík.

Výsledky a fotky: slezskymaraton.cz/

‹M›