SALOMON ZUGSPITZ ULTRATRAIL 2016

27.06.2016 10:58

A konečně nastal ten den odjezdu pokořit nejvyšší horu Německa – Zugspitze. Naše parta Petra Tvrzníka – Miluš, Pepa, Danek, Peťa Rusnok a kamarád z NVPP Honza Urbaczka jsme sáhli po horském ultramaratonu dlouhém 63 km s převýšením 3000 m. Díky skvělému řidiči Dankovi jsme dorazili na místo za necelých 9 hodin. Super organizovaná registrace nám zařídila vše potřebné do pár minut, takže jsme se mohli kochat výbornou předzávodní atmosférou, která vyvrcholila objemnou večeří a představením všech padesáti zúčastněných zemí světa, o které se postarali malí vlajkonoši v bavorských krojích. Unavení cestou jsme „párty“ opustili dříve a jeli se ubytovat asi 15 km od „místa činu“. Ubytování super, takže jsme ráno všichni spokojeni, po vydatné snídani, odjeli do Grainau (místo cíle), kde nás autobusy odvážely na start. Pak už jsme jen nažhaveni čekali na staru na výstřel, to jsme ještě nevěděli, co nás čeká.

Oproti loňskému roku nám trochu pozměnili, ale hlavně prodloužili trať z 55 na 63 km. S každým kilometrem rostla náročnost závodu, počasí se měnilo, déšť, slunko, ale bahna a skal bylo pořád dost. S tratí jsme se prali velmi dobře. Ale v jednom z náročných úseků na 40 kilometruPeťa podvrtnul nohu a po konzultaci s doktory na občerstvovačce musel závod ukončit. Zbytek party se pral dál s náročným stoupáním a ještě náročnějšími seběhy až do cíle.

Bravůrně zvládl náročnou trať Honzík, který obsadil z 500 závodníků celkové 38 místo a v kategorii byl na 25 místě s časem 8:43. Výborně si vedli Pepa ve své kategorii 17 s časem 9:58 a Danek v kategorii 71 rovněž s časem 9:58. Prostě obdivuhodné. Na posledního člena výpravy jsem nezapomněl, naše Miluš doběhla v pohodě a sahala po medaili. Neuvěřitelné 4 místo v kategorii s časem 11:25 byl obrovský úspěch i s ostatními členy 1. Běžeckého Jablunkov. Všichni bychom chtěli poděkovat Peťovi Tvrzníkovi, který nás k těmto nádherným výkonům a úspěchům přivedl – Petře díky! Ta dřina za to stojí J.

Pepa.