Skalka bez sněhu

29.12.2013 19:04

Po roce opět test výkonnosti po svátcích klidu, jídla a pohody. Ano takhle by se dal nazvat další tradiční ročník běhu na Skalku, který pořádá Horolezecký oddíl z Mostu u Jablunkova. Letos již po devatenácté se postavili na start tratě dlouhé 4km s převýšením 400m běžci z okolí, mezi kterými nechyběli ani naši borci. Nemáme kroniku počasí závodu, ale letos bych si dovolil tvrdit, že šlo o nejteplejší závod v historii. Vždyť teplota necelých 10°C a nikde ani stopa po sněhu nemá obdoby. Podle toho vypadaly i výsledky, které byly samozřejmě rychlejší. V celku suchá trať se dala běžet bez prokluzů a s delším krokem.

Rekord tratě vytvořil splašený gorol Tomáš Lichý , který zvítězil v čase 18:42.  

Velice kladně je třeba hodnotit naši mládež, která se postavila na start ať už se soutěžním číslem a nebo se zůčastnila jen tak mimo soutěž, aby netrhali partu a dali si do těla. Je radost vidět na stupích vítězů juniorek druhou v pořadí Míšu Šimurdovou které je teprve jedenáct let! Nebo vidět na startu Frantu Szkatulu ročník 2004. Naši nejúspěšnější kategorii byly již zmiňované juniorky, kdy Ivana Lubojacká v čase 26:07  zvítězila a na druhém mistě v čase 26:57 skončila Míša Šimurdová. I v juniorech jsme měli želízko v ohni, Marek Chrascina v čase 19:55 zvítězil a celkově skončil na skvělém třetím místě.

Takže po svátečních řízečcích a salátu jsme dopadli velice dobře. Žlučníkový záchvat nikdo nedostal a celý závod i návrat se obešel bez zranění.

Děkujeme všem za účast i výsledky.

Naši:

Franta Szkatula, Kája Sasynová, Míša Šimurdová, Erika Zahaluková, Markéta Sikorová, Iva Štefková, Ivana Lubojacká, Vendula Sikorová, René Sasyn, Marek Czeczotka, Marek Chrascina, Beata Szkandera, Standa Czudek, Kamil Lubojacki, Petr Tvrzník, Pepa Bielez, Daniel Delina, Miluše Bieleszová, Libor Kubienka, Kamil Sasyn.

Výsledky: Výsledky Skalka 2013.pdf (2946681)

Foto:1bezeckyjablunkov.rajce.idnes.cz/29.12.2013_Skalka