Stříbro z MČR mužů a žen v hale

20.02.2021 00:00

Po dlouhé odmlce mám konečně možnost napsat něco pozitivního. Nejraději bych psal, že jsme se už probudili ze zlého covidového snu, ale bohužel si budeme muset zřejmě ještě nějakou dobu počkat.
S radostí oznamuji, že Karolína Sasynová vybojovala na Mistrovství České republiky mužů a žen stříbrnou medaili v běhu na 3000m.
Tuto trať zvládla v novém osobním rekordu 9:34.36. Ač ještě juniorka si Kája vedla skvěle, nic neponechala náhodě a v taktickém boji si pohlídala druhou příčku. Předchozí dva závody v pražské Stromovce napovídaly, že by se mohla medaile na MČR dospělých podařit, ale vše záleželo na momentální formě a rozpoložení.
Na konci ledna Karolína zaběhla na trati 1500m čas 4:30.36 kde obsadila druhou příčku. Za dva týdny opět ve Stromovce na trojce 9:37.21 a to všechno bez jakékoli přípravy v hale. Trénovali jsme po lesích, ve sněhu, na náledí, prostě v přírodě. Přípravu jsme okořenili jen pár tréninky na dráze v Třinci.
Pro trojku na MČR jsme se rozhodli právě pro absenci přípravy v hale. Její hlavní disciplínou je patnáctistovka, ale tam je potřeba už zabrat i do rychlosti což nám počasí moc nedovolovalo.
Nakonec jsme vybrali dobře a je tady pro náš oddíl stříbro z MČR dospělých.
Myslím, že máme ještě nějaká želízka v ohni, ale vzhledem k tomu, že není kde zaběhnout limity na MČR dorostu a juniorů v hale bude těžké se tam vůbec nominovat. Věci se mají tak, že jsou závody v halách zrušeny, vyjímka platí pouze pro MČR. Uvidíme jakým způsobem se budou závodníci ke startu na MČR vybírat.
Každopádně gratulace Káji a držme palce na dalším MČR!

Výsledky: online.atletika.cz/vysledky/46822