Tradiční běh na Kozubovou

29.07.2015 20:57

Dne 26.7 jak jsme měli už delší dobu v plánu se skupinka nadšenců a Jožka vydala na již XVI.ročník běhu na Kozubovou, tento závod je součástí českého poháru v běhu do vrchu. Na Kozubové se sešlo tímto rokem solidních 210 běžců, což je v letošním roce zatím největší účast v seriálu českého poháru. Trať je kopcovitá, což asi každý tušil, jedná se o pětikilometrovku s převyšením 500m a vyběhnout to v závodě není rozhodně snadné. 

"Kam čert nemůže, tam nastrčí ženskou"

Večer před závodem, bylo počasí nemilosrdné a Zeus svými blesky a deštěm bičoval krajinu, nicméně ráno už nepršelo vůbec a chvíli před závodem dokonce vysvitlo sluníčko, takže dalo by se říct že zase bylo teplo, né vždy nám bohové dopřejí dobré počasí či dobrou úrodu. Vemte si třeba moje jahody sadil jsem 30 metrů čtverečních někdy na jaře a doposud jsem ochutnal jedinou jahodu, ale stála za to. Doufám že budou bohové brzy trochu milosrdnější. To jsem ale trochu odbočil.
Co se týče závodu tak byl jistě úspěšný, v mužích se Markovi Chrascinovi nějak podezřele podařilo společně s Lichým a Pechkem držet čelo až do posledního kilometrů, kdy mu ti rošťáci utekli, nakonec skončil 3tí absolutně v pěkném čase 25:18, od loňska se zlepšil o neuvěřitelné 3minuty. Nový běžecký objev ze zámoří, který začal běhat pod naší vlajkou (první běžecký vlastně vlajku nemá, ale co už). Martina Robinson doběhla pro krásné 3tí místo absol. v ženách v čase 32:23. Je skvělé že v Jablunkově s republikovou špičkou jsme byli v absolutním pořadí 2x na bedně. Dále pěkně bežel Marek Czeczotka 2. v kat a 6tý absl. 26:48, minutovala mu Jana Byrtusová, která také předvedla v absolutním pořadí pěkný výkon 5.místo a 3tí v kat. Za zmínku stojí i naši již nejstarší borci Libor Kubienka a Josef Bielesz, kteří i přes podezřelý zrak dokázali najít cestu a kvalitně odběhnout závod na 14tém a 7mém místě ve své kat. ! Zhodnotil bych to určitě kladně všichni odvedli kvalitní sportovní výkon a teďka si užíváme makačku na soustředění v Tatrách, kde tvrdě píšu článek za pomocí moderní technologie. Všem přejeme srdečný pozdrav a náš další cíl je Gorolski swieto, kde si jak zaběhneme závod, tak i večer vypijeme nějakou tu kolču.
 
Výsledky v kategorích
Byrtusova Sylwa 6, Byrtusová Jana 3, Czeczotková Helena 6, Chrascina Marek 1, Czeczotka Marek 2, Konderla Jakub 7, Delina Daniel 20, Kluz Miroslav 6, Peterek Libor 16, Ernst Tomáš 17, Rusnok Petr 22, Štefek Radim 36, Bielesz Josef 7, Kubienka Libor 14, 
 
 
 
Tento článek vytvořil a sepsal Marko Ch.