Úspěch na nominaci MS (Vrchy)

23.08.2015 21:02

V pátek 21.8. si skupinka vytrvalců TJ TŽ Třinec (Adam Gaura, Tomáš Lichý, Marek Czeczotka a Marek Chrascina)  vyjeli do penzionu v Novém Městě na Moravě, kde jsme měli zamluvený pokoj pro 4 osoby s jednou manželskou loží... Kdo se na ní vyspí byl boj. Samozřejmě jsme také přijeli na kvalifikaci mistrvoství světa v běhu do vrchu, které se uskuteční 19.9. v Wales !

Hned jak jsme se ubytovali kolem 18:30, jsme se vydali si obhlednout trať ,jaká nás čeká, a dát si nějakej ten rozklus. Trať nás všechny hodně překvapila jednalo se o běh nahoru dolů někteří naivní si představovali, že se bude jednat o dva nebo tři výběhy se stejným počtem seběhů. Opak byl pravdou (možná špatná fráze nevím) na jednom kole které mělo nějakých 4,25km bylo cca 10 výběhu a 10 seběhu, nechyběl ani výběh na místní sjezdovku, takže o náročnosti trasy nebyl pochyb, buď byl prudky výběh nebo seběh, kde jste si také neodpočali... Nicméně po klusu jsme se vrátili na pokoj dali si nějaké to jídlo v místní putyce a nastal divoký večer. Chvíli spal v manželském loži Tomáš s Markem Cz, nakonec jsem to nevydržel a Marka jsem vystrčil bokem, tím pádem jsme spali s Tomem spolu !

"Jen blbec se spáli dvakrát o stejná kamna"

Po večeru nastalo ráno... Aké nečakané. Na snídaní byl mohutný výběr jídla bohužel v rámci profesionální přípravy jsme si nemohli dát více než čvrt kila masa.
Hned poté jsme se vydali do okolí startu, kde jsme se řádně připravili a za pomocí podobných songů www.youtube.com/watch?v=btPJPFnesV4&ab_channel=SurvivorVEVO jsme se koncentrovali na bližící se závod. Nejprve začal závod mužů jednalo se o 3 (4,25km) okruhy + náběh na kola (1,25km) celkem 14km. Tomáš se z trasou porval výtečně a skončil v celorepublikové konkurenci nejlepších mužu na skvělém 5. místě a kvalifikoval se na MS v běhu do vrchů už v mužích ! O hodinu později začal závod žen a juniorů na 2oruhy (4,25km) + náběh (1,25km) celkem 9,75km, kde nám hned při prvním proběhu Tomáš sdělil že se kvalifikoval, takže jsme museli makat. Nakonec to klaplo a Marek Chrascina s Adamem Gaurou skončili na 2. a 3. ješte postupovém místě v juniorech, takže se taky podivají na MS (do 19let), trochu to nevyšlo Markovi Czeczotkovi, který to přišel aspoň zkusit a skončil na 6.místě v juniorech.

Závod bych samozřejmě hodnotil kladně vždyť je to poprvé v historii, kdy jedou 3 třinečtí atleti na MS ve vrchu. Jen tak dále !!!

 

Tento článek vytvořil a sepsal Marko Ch.