Vánoční hala - starší žactvo

15.12.2018 00:00

 Starší žactvo navázalo na vydařené výkony svých mladších kamarádů z pátku. Medaili si sice odvezl jen jeden šťastlivec, ale posunuté osobní rekordy, sezónní maxima nebo jen fajn den strávený s atletikou a dobrými přáteli určitě stojí za to! Jak už jsem psala v předchozím článku, naši závodníci si volili disciplíny tentokrát sami. A jaké výkony na nich tedy předvedli?

 Určitě více než spokojený musel domů odjíždět Nikodém Mitrenga. Ve velice rychlém závodě s kvalitním obsazením si doběhl pro bronzovou medaili! Ale nebyl to bronz jen tak ledajaký, Nikodém si vylepšil osobní rekord hned o 7 vteřin. Jeho nový osobák tedy činí 4:28,45 minut, jen tak dál!

 Na osmistovku žákyň se odvážily nastoupit dvě naše závodnice. Byly jimi Terka Sojková a Lucka Vysoká. Terezka nenechala nikoho na pochybách, že ji to teď parádně běhá a v novém osobním rekordu doběhla druhém místě ve svém rozběhu. Lucka také ukázala co v ní je a vybojovala tak hezké páté místo. Na závěr si ještě střihla jednu kvalitní stopadesátku.

 Na šedesátce překážek jsme měli opět dvojí zastoupení. Výborný výsledek předvedla Klaudi Kulichová, která zvládla tuto náročnou disciplínu za 10.02 vteřin! Znamenalo to pro ni tedy osobní rekord a čtvrté místo v svém běhu. Zahanbit se nenechala ani Anežka Bojková. Ukázala, že ji hala svědčí a doběhla si pro halový osobák. Skvělé děvčata! Obě holky jsme pak mohli vidět také na třístovce. Anežka ji zvládla za 47.80s a Klaudi za 45.12s.  Do třetice všeho dobrého si Klaudi zaběhla ještě stopadesátku, opět v osobním rekordu!

 Johanka Ćmielová tentokrát zvolila dálku v kombinaci s třístovkou. Nejdelší skok měl hodnotu 4.57 metrů a zajistil ji tak patnáctou příčku. O něco lépe pro ni dopadla třístovka, kde doběhla na druhém místě ve svém rozběhu a vylepšila si tak halový osobák! Gratulace!

  Velice hezkou stopadesátku jsme mohli vidět v podání Terky Sikorové. Svůj rozběh suverénně vyhrála a posunula hranici svého osobního rekordu na 20.51s. Terka dále vyzkoušela i skok do výšky, na které si nevedla vůbec špatně a zdolala výšku 1.40 metrů. Stejný výkon předvedla i Jana Kaletová a holky se tak podělily o desáté místo. Skvělé! Janku pak jsme mohli zahlédnout také na šedesátce.

 Na závěr nás ještě potěšila štafeta žákyň na 4x200m ve složení Kulichová, Ćmielová, Sikorová a Pindorová. Holky se umístily celkově na pátém místě ve velice slušném času.

Všichni na závěr sezóny předvedli krásné výkony. Ještě jednou moc gratuluji!

K.S.

Výsledky zde:online.atletika.cz/vysledky/36496

Foto: onedrive.live.com/?authkey=%21AFvdcU-pRWK-I-U&id=17AC6F94D1C48265%21186279&cid=17AC6F94D1C48265