Žákovské národní mistrovství

22.09.2018 00:00

Minulý víkend se v Jablonci nad Nisou konalo Mistrovství České republiky staršího žactva. Letošní rok byl pro náš klub bohužel slabší, jelikož se mezi republikovou špičku probojoval pouze jeden závodník. Tím šťastlivcem byl Nikodém Mitrenga, který se s devátým nejlepším časem probojoval na trať 1500m překážek.  Nikodém si i přes nepřízeň počasí doběhl pro hezké 11. místo v čase 5:04,37 min. Nutno dodat, že  to byl pro něj první start v závodě takové konkurence což není vůbec jednoduchá pozice, gratuluji!

To ale není vše! Nikodém byl sice jediný, který se zde dostal jako individualista, zastoupení jsme však měli i ve štafetě dívek 4x300m. Holky v několika kolech soutěže družstev ukázaly, že patří v této disciplíně mezi nejlepší v kraji, a proto se trenéři rozhodli vyslat je na šampionát také. Štafeta ve složení Klaudie Kulichová, Terka Sikorová, Johča Ćmielová a Zina Pindorová ukázala, že nejet zde by byla škoda, holky skončily na 10. místě v parádním čase 2:58,47 min. Skvělé!

Této skromné výpravičce gratuluji a doufám, že je to pro všechny dobrá motivace makat na sobě dál, aby byli tohoto atletického svátku součástí i příští rok!

K.S.

Výsledky zde:online.atletika.cz/vysledky/31965