Závodní víkend

01.08.2020 00:00

 První srpnový víkend byl tentokrát obzvlášť pestrý. V sobotu jsme měli dvojí chlapecké zastoupení na MČR v běhu do vrchu a v neděli se šestičlenná smečka dorostenců a juniorů vydala na MMaS na dráze.

 Začněme tedy hezky popořadě. Na Mistrovství České republiky v běhu do vrchu reprezentovali náš klub a zároveň třineckou atletiku Marek Chrascina v kategorii mužů, a Nikodem Mitrenga v kategorii juniorů. Startovalo se přesně v pravé poledne v Bělé pod Pradědem, ve vesničce Domašov, a cílem bylo zdolat horu Šerák. S touto trasou se museli poprat muži a ženy. Délka trati se pohybovala okolo 9,5km s celkovým převýšením 820m. Junioři a juniorky startovali o 3,5km výše, trať tedy měřila 6km s převýšením 660m. Terén byl z poloviny tvořen asfaltovou cestou a ve zbytku trati už na běžce čekaly lesní cestičky. Jasným favoritem na vítězství byl loňský medailista z MS v běhu do vrchu Marek Chrascina. Zadarmo to ale neměl, na jeho skalp čekala řada namlsaných, kvalitních soupeřů.  S nimi si ale nakonec poradil hravě a doběhl do cíle s více než dvouminutovým náskokem! Jde vidět, že se Marek skvěle připravil na vrchařském soustředění, které absolvoval začátkem července v rakouském Kὕhtai, forma totiž vyvrcholila přesně v pravý čas! Moc gratulujeme! Druhým úspěšným pokořitelem jesenického vrcholku byl Nikodem Mitrenga. Při své premiéře, navíc mezi výrazně staršími soupeři, ze sebe jistě vydal úplně vše a stačilo to na 14. místo. Zkušenosti jsou vždy k nezaplacení a příští rok bude výsledek určitě o něco lepší!

 Jak už jsem v úvodu zmínila, v neděli se v Olomouci konalo Mistrovství Moravy a Slezska na dráze pro dorostenecké, juniorské a dospělé kategorie. Kdybych to shrnula, tak za náš klub byli vysláni do boje jeden junior, jedna juniorka a čtyři dorostenky. Jo, a taky jeden trenér, ale ten už je spíš veterán, a proto jel jen jako morální podpora. Úspěšnost byla velká, myslím, že každý odjížděl domů vcelku spokojený, doufejme, že i trenér. Tři z nás si dokonce odvezli medaili a někteří také osobní nebo sezónní maximum! O zlato z osmistovky jsem se postarala já (2:13,63min. - SB), o stříbro z pětky Marek Krišica (16:47,98min.) a o trochu nečekaný bronz Lucka Vysoká z patnáctistovky (5:16,03min. - PB). V první osmičce skončila Terezka Sikorová na osmistovce (2:23,77min. – SB – 6. místo) a Klaudi Kulichová v oštěpu (31.01m – 7. místo). Z nového vylepšeného osobáku se mohla radovat Johanka Ćmielová v oštěpu (28.56m – 10. místo) a nejlepšího letošního výkonu v dálce (4.56m – 12. místo). Moc gratuluji všem k hezkým výsledkům a hlavně děkuji za reprezentaci, že jste se na to o prázdninách nevykašlali a udělali jsme si společně hezký den!

K.S.

VÝSLEDKY: MČR v běhu do vrchu - bělá pod pradědem 1.8.2020.pdf (619802)

                    MMaS - online.atletika.cz/vysledky/44524