Zlatá tretra Ostrava

20.06.2019 00:00

Zlatá tretra je oblíbeným mítinkem mnoha světových hvězd a patří mezi nejpopulárnější události v České republice. Pro mladé atletické naděje je proto velkou ctí stát aspoň na chvíli na dráze a být součástí toho všeho. Našim přípravkám se to v rámci Čokoládové tretry povedlo! Každoročně oblíbenost toho závodu mezi dětmi stoupá, a proto je opravdu těžké projít všemi koly a probojovat se až do finále, které se uskuteční během hlavního programu Zlaté tretry. Talenti, o kterých mluvím, jsou Vojta Kulich a Lenka Trombíková. Těsně za medailovými pozicemi skončila Lenka a obsadila tak čtvrté místo v parádním čase 31.77 sekund. Čtvrté místo je v takové konkurenci opravdu skvělý výsledek, moc gratulujeme Leni! O chlup lépe se vedlo Vojtovi, který si doběhl pro třetí místo a ve velmi vyrovnaném závodě dosáhl také slušného času 44.81 sekund! V tak mladém věku samozřejmě nejsou důležité výsledky, ale hlavně aby to děti bavilo, tvořili nová přátelství a hezké vzpomínky. Já sama jsem také před několika lety Čokoládovou tretru vyhrála a mám z toho zážitek do konce života. Vojtovi a Lence ještě jednou gratuluji a přeji, aby se jim takto dařilo i nadále!

Před začátkem hlavního programu se uskutečnil program národní. V něm jsem závodila já, konkrétně v běhu na 800 metrů. Cílem bylo otestovat formu na této trati a vylepšit osobní rekord. Startovní pole bylo opravdu ostré, mnoho běžkyň mělo osobní rekordy pod 2:10 minut z čehož vyplývalo, že závod bude rychlý. Mé pocity nakonec byly víc než dobré, páté místo a zlepšení osobního maxima na 2:11.28 minut mi udělalo opravdu radost!

Skvělou odměnou bylo posléze sledování špičkových atletů a jejich výkonů. Myslím, že můžu mluvit za všechny když řeknu, že to bylo letos opět úžasné!

K.S.

Foto + výsledky z Čokoládové tretry:www.cokoladovatretra.cz/

Výsledky Zlatá tretra:online.atletika.cz/vysledky/36479